• Evakuácia
          • Evakuácia

          • Dňa 24.9. sa v našej škole ozvala cez rozhlas výzva, aby všetci zamestnanci a žiaci školy urýchlene opustili priestory školy a zhromaždili sa na voľnej ploche multifunkčného ihriska. Príčinou bol požiar, ktorý vznikol v budove školy. Našťastie išlo iba o fiktívnu situáciu, ktorej cieľom bol preventívny nácvik protipožiarnej evakuácie. Spôsob nácviku upravuje Metodický pokyn pre zabezpečenie evakuácie na školách v SR. Zámerom je zosúladiť evakuáciu školy tak, aby v prípade skutočného nebezpečenstva bol postup všetkých evakuovaných čo najrýchlejší.

            Chceme sa poďakovať nášmu bezpečnostnému technikovi, Dušanovi Pacurovi, za pomoc pri príprave a realizácii evakuácie. Zároveň veríme, že k reálnej situácii nikdy nedôjde.

          • Európsky týždeň športu pokračuje...

          • V pondelok sme odštartovali týždeň zúčastnením sa akcie Deň športu a rešpektu. V utorok naše kroky smerovali z Brezy k blízkemu vrchu Vráta. Túra bola príjemná, počasie nám ako-tak prialo 😊 (až na pár kvapiek). Aktívny pohyb a následné usmiate tváre žiakov nás motivujú a tešíme sa na ďalší turistický zážitok. 

            Streda patrila piatakom a Oravskej Lesnej, kde sa nachádza Lesnícky náučný chodník Oravská Lesná. Žiaci okrem aktívneho pohybu mali možnosť naučiť sa množstvo dôležitých informácií o lese, zbierať plody našej prírody, ale aj previezť sa blízkou Oravskou lesnou železnicou. 

          • Európsky týždeň športu

          • Od 23. septembra do 30. septembra sa oslavuje Európsky týždeň športu, ktorý spája až 40 krajín Európy. Aj my sme súčasťou tejto akcie a vrámci týždňa organizujeme rôzne pohybové aktivity. 

            Týždeň sme odštartovali za hranicami Oravy. Na futbalovom štadióne Antona Malatinského v Trnave sa v pondelok 23. septembra 2024 uskutočnilo podujatie Deň rešpektu a športu, ktorého sme boli súčasťou. Podujatie pripomenulo dôležitosť prevencie proti nenávistným prejavom na deťoch a šikane. Akcia bola plná športu, pohybu, hudby, tanca a zábavy. Deň sme zavŕšili návštevou historického Slovenského orloja v Starej Bystrici, kde okrem kúska histórie nás čakala aj sladká zmrzlinová odmena po dlhej a únavnej ceste domov.