• Bábkové divadlo "MAMA, OCO A JA"

          • Vo štvrtok 16.mája 2024 k nám zavítalo bábkové divadlo Slniečko z Piešťan. Deti sa zoznámili s bábkami Alexom a Katkou. Porozprávali nám príbeh o rodine a o tom, prečo si máme upratovať hračky, zdravo sa stravovať, poslúchať, či pomáhať rodičom. Príbeh „Mama, oco a ja“ deti zabavil a aktívne ich zapojil do tanca a spevu piesní.

          • Turistika Prosiek-Kvačany

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prosiek-Kvačany.

            Dňa 8. mája 2024 naše kroky s turistickým krúžkom viedli z Prosieku cez Prosiecku dolinu k mlynom na Oblazy a z Oblazov do Kvačian cez Kvačiansku dolinu. Prosiecka dolina býva považovaná za najkrajšiu dolinu najmä pre krasové útvary a pestrosť rastlín. Medzi najväčšie lákadlá patrí vodopád, ktorý aj nás očaril a rebríky vedúce po skalách v tiesňavách. Dolinou vedie náučný chodník, na ktorom sú inštalované početné informačné tabule popisujúce jej charakteristiky. Ani Kvačianska dolina sa nedala zahanbiť. V tejto očarujúcej liptovskej doline sa totiž nachádza niekoľko prírodných krás a unikátov – skala, ktorá vyzerá ako ľudská tvár, zachované historické mlyny a možnosť výhľadu na 70 metrov hlbokú priepasť. 

            Počasie nám hralo do kariet, takže nás neodradili ani pády do vody. 😊 Celou cestou sme sa snažili nájsť priestor na opekačku, čo sa nám nepodarilo, ale aj napriek úplne nenaplneným bruškám sme dorazili s úsmevom do cieľa. 

            Ďakujeme všetkým zúčastneným za skvelú atmosféru a fantastickú kondičku, veď prejsť 15 km vyžaduje turistickú vytrvalosť a zdatnosť.