• DEŇ ZEME
          • DEŇ ZEME

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň ZEME 2024.

            Pri príležitosti Dňa Zeme 22.4.2024 sa na našej škole uskutočnilo projektové vyučovanie zamerané na význam včiel a včelárstva pre ľudstvo. Žiaci aj učitelia prišli do školy oblečení v žltých a čiernych farbách. Sledovali videá o živote včiel a práci včelára prístupné na www.medula.sk, následne odpovedali na  kvízové otázky, čo všetko sa o včelách a včelárstve naučili. V druhej časti sa venovali výrobe rôznych výtvarných prác s tematikou včiel. Aktivity ich veľmi bavili, o čom svedčia aj ich veľmi pekné dielka. Poslednou časťou tohoto dňa bol zber odpadkov v rôznych častiach našej obce.

            Druháci prezentovali deťom prvého ročníka projekty o včelách, za čo dostali potlesk. Pozreli si veľmi pekné video o živote včiel. Potom vypracovali pracovné listy. Na poslednej hodine vyčistili okolie školy od odpadkov. Bol to veľmi zaujímavý deň a už sa tešia na budúci rok.

          • Futbalové turnaje, kvalifikácie do okresných kôl

          • V mesiaci apríl sa naši chlapci zúčastnili dvoch kvalifikačných futbalových turnajov – Malý futbal SFZ žiakov 5. a 6. ročníka a Mc Donalds Cup žiakov 1. – 4. ročníka. Obidva turnaje sa odohrali na štadióne MŠK Námestovo vo výbornej konkurencii. Chlapci sa hrdinsky držali a vybojovali dvakrát 3. miesto. Ďakujeme im za účasť a tešíme sa na ďalšiu reprezentáciu 🙂.

        • Okresné kolo Biologickej olympiády
          • Okresné kolo Biologickej olympiády

          • Dňa 11.4.2024 sa v priestoroch Centra voľného času v Námestove uskutočnilo Okresné kolo 58. ročníka Biologickej olympiády kategórie E. Našu školu reprezentovali dve žiačky 7. ročníka Frederika Kormaňáková, ktorá obsadila 3. miesto a Michaela Vnučáková, ktorá sa umiestnila na 6. mieste. Zúčastnili sa súťaže v odbore botanika a obidve sa stali úspešnými riešiteľkami olympiády. Súťaž pozostávala z identifikácie druhov rastlín vodného prostredia a jeho okolia, z testu a praktickej časti - herbára, ktorý si dievčatá pripravili.

            Frederike a Michaele ďakujeme za vzornú prípravu a reprezentáciu našej školy.

          • Divadelné predstavenie

          • Dňa 10.4.2024 sme sa zúčastnili anglického divadelného predstavenia LAKIHO MESTEČKO.

            Do práce či školy chodíme po tých istých uliciach, okolo rohu, prejdeme cez park, po schodoch hore, či dole. Stále to isté. Predstavenie nám ukázalo, že miesta, ktoré sú na prvý pohľad nudné, odkrývajú svoje fantastické príbehy cez pohľad zo psej aj vtáčej perspektívy. Naši žiaci mali možnosť vyskúšať si úlohu herca, "pohľad do hľadiska z javiska" a zároveň si precvičiť mnohé anglické slová či frázy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie.