• Vianočný program

          • Posledný deň v škole pred vianočnými sviatkami sme strávili v príjemnej atmosfére. Školská akcia Trieda baví triedu nesklamala ani tento rok. Na úvod programu pani riaditeľka vyhodnotila adventnú výzvu dobrých skutkov, v ktorej najdlhšiu adventnú reťaz z dobrých skutkov poskladala V. trieda. Nasledoval program bohatý na vianočné vinše, koledy, taktiež nás žiaci roztancovali vo vianočnom rytme a pobavili vtipnými scénkami.

            Ďakujeme žiakom a pani učiteľkám za nádherný kultúrny zážitok. 

          • Noc v škole v duchu Vianoc

          • Z piatka 15.12.2023 na sobotu 16.12.2023 sme si užili vianočnú noc v škole. Začali sme výrobou vianočných oblátok a sušených jabĺčok, pokračovali sme športovými aktivitami a spoločenskými hrami. Svoje vedomosti v duchu vianočných tradícií sme si overili v kvíze a ukončili vianočnou rozprávkou. Mnohí z nás počas noci nezažmúrili ani oka, aby nám náhodou neušla nejaká tajná nočná misia. Pre viacerých z nás to bola náročná noc, ale zároveň noc plná zážitkov ukončená rannou rorátnou svätou omšou. 

          • Florbal najmladších žiakov

          • Dňa 14.12.2023 sa naši žiaci tretieho a štvrtého ročníka zúčastnili Florbalového turnaja najmladších žiakov, kde obsadili krásne tretie miesto. Blahoželáme im a tešíme sa s nimi.

          • Vianočné trhy

          • Dňa 2.12.2023 sa v Breze konali VIANOČNÉ TRHY. Nádherné zimné počasie, kapustnica, punč a perníčky dotvárali pohodovú atmosféru. Aj naša škola prispela k tejto atmosfére, kde svojimi výrobkami prezentovala prácu našich žiakov a učiteľov. Ďakujeme za kreativitu a venovaný čas. 

        • Advent plný dobrých skutkov
          • Advent plný dobrých skutkov

          • Adventné obdobie je čas, keď pripravujeme najmä svoje vnútro na Vianoce a príchod Ježiška. Pre našich žiakov sme preto pripravili, tak ako po minulé roky ADVENTNÝ KALENDÁR DOBRÝCH SKUTKOV. Je vyvesený na dolnej chodbe školy a na každý deň je v ňom jedna úloha- dobrý skutok, ktorý má žiak splniť. Napríklad: Pomodli sa za mier vo svete..., Choď na roráty..., Navštív starých rodičov..., Pomôž kamarátovi..., Poupratuj svoju izbu... Za každý dobrý skutok si na druhý deň, pri príchode do školy, žiak zoberie z krabice jeden pásik farebného papiera. Z neho zlepí ohnivko, ktoré pripojí na spoločnú reťaz vo svojej triede. Trieda, ktorá bude mať reťaz dobrých skutkov najdlhšiu po prepočítaní na počet žiakov, zvíťazí a bude odmenená v posledný deň pred prázdninami na vianočnej besiedke. Takto žiaci robia niečo pekné a dobré pre seba a pre druhých a veríme, že tým prispejú k tomu, aby celý svet bol lepší.

          • Vianočná pošta

          • Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci zapojili do projektu Vianočná pošta. Žiaci 6., 7. a 8. triedy pripravili vianočné pozdravy pre seniorov v zariadeniach sociálnej starostlivosti. Prejavili tým empatiu voči ľuďom, ktorí už nikoho nemajú a ukázali, že im osud seniorov nie je ľahostajný.  

        • Mikuláš
          • Mikuláš

          • Ďalší rok sa blíži ku koncu a s koncom roka prichádza sviatok Mikuláša, jeden z najobľúbenejších dní v roku pre naše deti. Ani tento rok na nás nezabudol a priniesol nám balíčky sladkostí. Zaspievali sme, zarecitovali a sľúbili sme, že aj v nasledujúcom roku budeme dobrí. Ďakujeme.

          • Deň zdravých zúbkov

          • Dňa 24.11.2023 navštívili našu MŠ dentálne hygieničky, ktoré názorne ukázali deťom správnu techniku čistenia zúbkov. Oboznámili deti s hygienou ústnej dutiny a prevenciou zubného kazu. Deti si vyskúšali správne čistenie zúbkov a taktiež triedili potraviny, ktoré sú prospešné pre ich zdravé zúbky a na tie, ktoré spôsobujú zubný kaz. Deti boli za snahu odmenené zubnými kefkami.

          • Športové úspechy

          • Stolný tenis žiakov a žiačok

            Uplynulé dva týždne sa chlapci a dievčatá pripravovali na súťaž v stolnom tenise. Príprava sa vyplatila a chlapcom priniesla želaný úspech. Z 1. miesta postúpili do okresného kola, ktoré sa uskutočnilo v ZŠ Slnečná Námestovo. Naši chlapci: Michal Nodžák, Michal Palko, Martin Kormaňák a Tomáš Večerek, sa v okresnom kole  spomedzi štyroch družstiev umiestnili na skvelom 2. mieste.

            Dievčenských tímov v stolnom tenise je menej a tak naše žiačky postúpili priamo do okresného kola, ktoré sa konalo v ZŠ s MŠ Rabča. Frederika Kormaňáková, Zoja Mária Kormaňáková, Viktória Lajčiaková a Karin Urbaníková si spomedzi  4  družstiev  vybojovali 3.  miesto.

            Chlapcom aj dievčatám srdečne gratulujeme a keďže našu školu reprezentovala v stolnom tenise väčšina deviatakov, prajeme im , aby sa im aj na stredných školách  naďalej darilo podávať tie najlepšie výkony 😉.

             

            Florbal mladších žiakov

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Florbal .

            Dňa 23.11.2023 sa naši mladší žiaci zúčastnili florbalového turnaja v ZŠ s MŠ Zákamenné. V silnej konkurencii sa aj napriek snahe podať čo najlepší výkon umiestnili na štvrtom mieste. Mladí tím zložený zo žiakov 4., 5. a 6. ročníka sa nemusí za výkon hanbiť, pretože v turnaji súťažili so staršími žiakmi, takže za rok majú šancu svoj výsledok vylepšiť. Chlapcom za predvedené výkony blahoželáme a tešíme sa na ďalšiu reprezentáciu 😉.

             

            ​​​​​​​

          • Exkurzia

          • Dňa 24.11.2023 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili exkurzie, ktorá bola venovaná kariérovej príprave žiakov. Navštívili výrobný závod VISTEON a SOŠ technickú v Námestove. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia - VISTEON a SOŠ technická.