• Turistický pochod na Rozhľadňu Brabírka
          • Turistický pochod na Rozhľadňu Brabírka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Turistický pochod na Rozhľadňu Brabírka.

            V spoznávaní prírodných krás nášho okolia sme v septembri pokračovali aj s mladšími žiakmi, 3., 4. a 5. ročníkom. Začiatok cesty bol cez ulicu Pod Záruby smerom k Lokčianskej kaplnke. Keď sa deti ponaháňali a duchovne obohatili, pokračovali  k rozhľadni, kde sme nasýtili hladné brušká. Jesenné obdobie súvisí aj s rastom hríbov, čo samozrejme využili aj naše deti a počas cesty ich zbierali. Naspäť sme sa vrátili plný zážitkov a už teraz sa tešíme na ďalšie výlety.

          • Exkurzia - Pamätník SNP v Banskej Bystrici

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia - Pamätník SNP v Banskej Bystrici.

            Dňa 19. septembra sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili na exkurzii. Navštívili Pamätník SNP, prezreli si interaktívnu expozíciu venovanú Slovenskému národnému povstaniu. V rámci voľného času sa  poprechádzali  po námestí v Banskej Bystrici – obdivovali mariánsky stĺp, fontánu, mestskú šikmú vežu a historické budovy v centre mesta.

            Žiaci sa oboznámili s tradíciami SNP na území Slovenska, s históriou 1. a 2. svetovej vojny, históriou československých légií, s históriou slovenského štátu, holokaustu, partizánskych bojov, s represáliami na území Slovenska počas SNP.

            Cieľom exkurzie bolo, aby žiaci pochopili, že vojna prináša len zlo, biedu, plač a smútok. Zároveň si mali uvedomiť, že nenávisť vedie k násiliu a extrémizmu.

        • Turistický krúžok
          • Turistický krúžok

          • Dňa 8.9.2023 sme odštartovali novú turistickú sezónu. Prvým cieľom bola Vasiľovská kaplnka Sedembolestnej panny Márie. Stretli sme sa na autobusovej zastávke a cez Komanišky sme po necelých dvoch hodinách stúpania dosiahli cieľ. Pri kaplnke sa ozval hlad nielen po lieskovcoch, ktoré sme cestou nazbierali, ale aj po nachystanom olovrante a očiste duše. Po olovrante a krátkom rozjímaní vo sviatok narodenia panny Márie bolo našim plánom dôjsť domov ešte „za vidna“ či stihnúť večernú svätú omšu.

            Ďakujeme za vytrvalosť našich turistov a tešíme sa na tohtoročné túry.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vasiľovská kaplnka.