• Atletika mladších žiakov

          • Záver našich športových súťaží patril atletike mladších žiakov. Súťažilo sa v ZŠ s MŠ Rabča. Našu školu reprezentovali žiačky šiesteho a siedmeho ročníka. Všetky dievčatá podali krásne výkony, najlepšie umiestnenie mali Kubašová Diana - 2. miesto v hode kriketovou loptičkou a Olašáková Chiara - 2. miesto vo vrhu guľou. Ďakujeme im za super výkony a tešíme sa na ich ďalšiu reprezentáciu 😊.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Atletika.

          • Športová olympiáda 1. – 4. ročník

          • Koniec mesiaca jún už tradične patrí našim najmladším žiakom 1. – 4. ročníka, kedy predvádzajú svoje pohybové zručnosti v rôznych športových súťažiach. Kategórie boli tento rok upravené, pretože prváci sa nezúčastnili zo zdravotných dôvodov. Spolu súťažilo 46 žiakov. Aj počet súťažných disciplín klesol na tri – hod plnou loptou, beh na 50 m a skok z miesta.  Žiakom blahoželáme ku krásnym výkonom a už teraz sa tešíme na budúci školský rok 😊.

          • Exkurzia - Hviezdoslavova hájovňa

          • Dňa 13.6.2023 sa žiaci piateho, šiesteho a siedmeho ročníka zúčastnili literárnej exkurzie do Hviezdoslavovej hájovne pod Babou horou. Spoznali viac život a dielo P. O. Hviezdoslava, ktorý si chodil liečiť svoje boľavé hrdlo do neďalekých kúpeľov na Slanú Vodu. Hájovňa bola preňho inšpiráciou na napísanie svojej lyricko-epickej básnickej skladby Hájnikova žena. Tento námet si Pavol Országh "požičal" zo svojej advokátskej praxe, keďže bol právnikom v neďalekom Námestove. V pôvodnej hájovni, ktorú navštevoval P. O. Hviezdoslav, zničenej požiarom v roku 1912 (na jej základoch bola postavená súčasná budova), sa narodil prozaik Milo Urban. Bol vnukom hájnika a hájničky zo spomínanej knihy a jeho korene rodokmeňa siahajú do našej obce Breza. Jemu je venovaná expozícia v susednom objekte, ktorý patrí do areálu hájovne. Žiaci sa dozvedeli mnohé zaujímavosti a tieto získané poznatky môžu využiť nielen na hodinách slovenského jazyka a literatúry, ale aj geografie, biológie a regionálnej výchovy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavova hájovňa .

          • Medzinárodný deň detí

          • Deň detí patrí medzi obľúbené dni v roku u všetkých detí na svete. Na našej škole sme si ho pripomenuli o jeden deň neskôr, v piatok - 2.6.2023. Celý deň sa niesol v športovom duchu. Začalo sa odbehnutím štafety - BEH PRE RODINU a pokračovalo sa športovými aktivitami - futbal, vybíjaná, skok cez švihadlo, hod do koša.... Dúfame, že všetci žiaci si oneskorený deň detí a súťažné zápolenie užili a tešíme sa na ďalšie podobné podujatia.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň detí.

        • Súťaž mladých zdravotníkov
          • Súťaž mladých zdravotníkov

          • 8. júna 2023 organizoval Slovenský Červený kríž Územný spolok Orava Súťaž mladých zdravotníkov. Mladí zdravotníci si preverili svoje vedomosti o Červenom kríži a poskytovaní prvej pomoci a na stanovištiach ošetrovali rôzne druhy poranení.  Našu školu reprezentovali žiačky Anna Škombárová, Romana Žuffová, Mia Matláková, Sára Kubašová a Barbora Mäsiarová a umiestnili sa na vynikajúcom 2. mieste.

            Dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž mladých zdravotníkov.

          • Turistický pochod z Ťapešova cez Oravskú Jasenicu do Brezy

          • Školský rok sa nám blíži ku koncu, a preto sa snažíme pekné slnečné dni využiť na záverečné túry. Radi deťom ukazujeme aj okolité prírodné prostredie a možnosti prechodov z blízkych obcí cez „kopce“ priamo do našej dedinky. Takou trasou bol aj prechod z Ťapešova, potom cez lavičku do Oravskej Jasenice a odtiaľ cez kopec na VII. zastavenie Krížovej cesty J. Pavla II. 😊Na VIII. zastavení sme sa občerstvili a pokochali krásnym výhľadom na Oravskú priehradu a okolité obce a kopce. Cestou smerom k našej dedinke deti hrali obľúbené „turistické hry“, ktoré nám urýchlili návrat domov 🙂.

          • Škola v prírode

          • V týždni od 15.5. do 19.5. naši štvrtáci absolvovali Školu v prírode na Slanej vode pod Babou horou. Počasie nám síce neprialo, ale program pre deti bol tak super pripravený, že na dážď sme ani nepomysleli.

            Animátori odviedli skvelú prácu - za čo im ďakujeme. Vďaka patrí aj pani učiteľkám za starostlivosť a rodičovský prístup 😊

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode - máj 2023.

          • Exkurzia - Vodné dielo Orava

          • Dňa 29.05.2023 sa žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili exkurzie - Vodné dielo Orava. Chceme sa poďakovať za možnosť prehliadky útrob priehradného múra s výkladom fungovania stavby, histórie a jej významu. Súčasťou exkurzie bola aj návšteva Slanického ostrova umenia - pozostatku zaplavenej obce Slanica so zachovaným Kostolom Povýšenia sv. Kríža.

        • Biologická olympiáda
          • Biologická olympiáda

          • Dňa 16.5.2023 sa v Čadci konalo krajské kolo 57. ročníka Biologickej olympiády kategórie E, na ktorom náš okres v odbore botanika reprezentovala žiačka našej školy Miriama Maťovčíková.  Miriama po svedomitej teoretickej i praktickej príprave medzi 19 súťažiacimi obsadila pekné 10. miesto a je úspešnou riešiteľkou krajského kola Biologickej olympiády. Ďakujeme za reprezentáciu a srdečne gratulujeme!

          • Okresné kolo v atletike

          • Dňa 19.5.2023 sa v ZŠ s MŠ Rabča uskutočnilo okresné kolo v atletike družstiev. Súťažilo sa s novými pravidlami. Zrušené boli niektoré disciplíny, počet žiakov z 10 klesol na 6 a na krajské kolo už postúpilo len víťazné družstvo a nie jednotlivci. Za našu školu súťažilo družstvo starších žiakov. Gratulujeme Tobiasovi Miškovčíkovi, ktorý na OK v atletike v kategórii starších žiakov vo vrhu guľou získal  1. miesto. Ďakujeme za reprezentáciu školy. 

          • Výlet za odmenu

          • Dňa 10. mája sa žiaci 2. stupňa zúčastnili výletu do ZOO Bojnice. Výlet dostali od spoločnosti ARRIVA ako odmenu za výhru vo výtvarnej súťaži "Cestujeme s ARRIVOU".

            Prežili sme krásny a zaujímavý deň, ktorý nám spríjemnil aj trpezlivý a ústretový pán šofér.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ZOO Bojnice.

          • Úspechy našich žiakov

          • Vo výtvarnej súťaži organizovanej CVČ Maják  "Námestovská rybka"  sa umiestnili naše žiačky na prvých miestach.

            Dianka Kubašová – 1. miesto v kategórii 9 – 12 rokov,

            Vaneska Večerková – 1. miesto v kategórii 13 – 15 rokov.

            Dievčatám blahoželáme  k dosiahnutým úspechom.

            Tešíme sa, že máme takých tvorivých žiakov.