• Výsledky Testovania 9 - 2023

          • V rámci celoslovenského testovania žiakov naša škola dosiahla skvelé výsledky, gratulujeme našim žiakom a učiteľom za výborne odvedenú prácu. 

          • Olympijský odznak všestrannosti

          • Dňa 26.4.2023 sa naša škola zapojila do krajského kola súťaže Olympijský odznak všestrannosti. V septembri a októbri prebiehali výberové kolá do OLOV. Zapojili sa všetci žiaci našej základnej školy. Každý žiak bol odmenený certifikátom a najlepší aj odznakom – zlatým, strieborným a bronzovým – podľa získaných percent. Zároveň žiaci s najvyšším počtom percent boli zaradení do krajského kola, ktoré sa konalo za Žilinský kraj v Športovej hale Podháj v Martine. Súťažilo až 57 základných škôl, čo je zároveň najviac v rámci Slovenska zo všetkých krajov. Do celoslovenského kola v Šamoríne postupovala iba jedna škola.  Z regiónu Orava bolo až 16 škôl. Oravská mládež sa medzi ostatnými, aj športovými školami, nedala zahanbiť a umiestnili sa prevažne v prvej tretine výsledkovej listiny. ZŠ s MŠ Breza skončila na 11. mieste v rámci Žilinského kraja.

            Žiakom - Kubašová Diana, Verníček Kevin, Dudášiková Darina, Urbaník Ľudovít, Urbaníková Karin, Večerek Tomáš, Kubašová Timea a Kojda Samuel - blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu 🙂

          • Športové úspechy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športové úspechy.

             

            Veľkonočný florbalový turnaj

            ZŠ s MŠ Zákamenné pozvala našich mladších žiakov na Veľkonočný florbalový turnaj mladších žiakov 5.- 7. ročníka. Naši žiaci sa umiestnili na 4. mieste pričom podali porovnateľné výkony s ostatnými družstvami. Prvé miesto získala ZŠ s MŠ Zákamenné. Chlapcom ďakujeme za účasť a tešíme sa na ďalšiu reprezentáciu 😊.

             

            Mc Donald CUP, kvalifikácia do okresného kola

            Dňa 24.3.2023 sa žiaci 2.- 4. ročníka zúčastnili už tradičného futbalového turnaja v ZŠ s MŠ Lokca. Odohrali zápasy so ZŠ Babín, Hruštín a Lokca a umiestnili sa na peknom 2. mieste, čo im však nezabezpečilo postup na okresné kolo. Podali krásny športový výkon, v ktorom strelili aj veľké množstvo gólov do sietí súpera. Postup si rozdielom pár gólov vydobyla ZŠ Lokca.

            Žiakom gratulujeme a tešíme sa na ďalšiu reprezentáciu 😉.

             

            Stolný tenis žiakov a žiačok

            Dňa 13.2.2023 sa naše žiačky zúčastnili okresného kola v stolnom tenise. Turnaj absolvovali len dve družstvá, ostatné sa nedostavili. Žiačky ZŠ s MŠ Breza získali 1. miesto. Vyhrali prevažnú časť zápasov so ZŠ s MŠ Rabča. Takže žiačky Lajčiaková Viktória, Urbaníková Karin, Kormaňáková Mária Zoja a Kormaňáková Frederika sa v apríli zúčastnili majstrovstiev kraja v Čadci, kde obsadili 9. miesto.

            Žiaci Naništa Matej, Kormaňák Matej, Večerek Tomáš a Kormaňák Martin  v marci absolvovali okresné kolo. Umiestnili sa na zaslúženom 2. mieste hneď za ZŠ Slnečná Námestovo.

            Dievčatám a chlapcom  blahoželáme a tešíme sa na ďalšiu reprezentáciu školy 😊.

          • Deň Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

            Aj tento školský rok sa naša škola aktívne zapojila do aktivít ku DŇU ZEME.

            Žiaci I. stupňa sa na prvej vyučovacej hodine dozvedeli o "ŠŤUKOVI", ktorý celý deň sedí v triede na stene a sleduje, ako deti šetria elektrickou energiou. Následne výtvarne tvorili a zároveň sa zapojili do výtvarnej súťaže pod názvom Ako doma a v škole šetrím elektrickou energiou. Opätovne sme odštartovali súťaž v šetrení elektrickej energie, počas ktorej budú vybraní žiaci hliadkovať a kontrolovať po triedach, či sa v triedach zbytočne nesvieti.

            Témou  „Dňa Zeme“ v tomto školskom roku bolo heslo „Investujte do našej planéty“. Pre žiakov II. stupňa sme pripravili projektové vyučovanie. Prišli do školy oblečení v zelenom. Sledovali krátky film Inštinkt zo súboru Požičaná planéta pre Environmentálnu výchovu a udržateľný rozvoj, následne riešili pracovné listy. Oboznamovali sa s pojmami, ako napr. biotop - „miesto pre život", teda miesto, ktoré vytvára vhodné životné prostredie pre daného napr. živočícha. Tvorili priestorové 3D mapy Slovenska z cesta, na ktorých znázornili pohoria, nížiny, rieky atď. a označili na nich lokality, ktoré sú zaradené do zoznamu Svetového prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO. To znamená, že predstavujú spoločné dedičstvo ľudstva a majú mimoriadny význam pre človeka, ale aj pre ohrozené rastliny a živočíchy. Ich práce sú vystavené v priestoroch školy. Po týchto aktivitách v škole sa žiaci zapojili do čistenia obce a jej okolia.

          • Výtvarné súťaže

          • Žiaci našej školy sa aj v tomto školskom roku zapojili do 2. ročníka výtvarnej súťaže s názvom Námestovská rybka, organizovanej CVČ Maják v Námestove. Pripravili výtvarné práce na tému "Krajina ako miesto kde žijem".

            Ďalšia súťaž, na ktorú sme poslali najoriginálnejšie práce bola medzinárodná súťaž výtvarnej tvorivosti detí a mládeže Zelený svet organizovanú Slovenskou agentúrou životného prostredia. Práce boli vytvorené na tému Voda je život.

          • Oznam školskej jedálne!

          • Prosíme rodičov detí, ktoré sa od 1. mája 2023 začnú stravovať v školskej jedálni, aby do konca apríla 2023 uhradili prvý preddavok za stravné - t.j. 13 eur a do konca mája druhý preddavok za stravu - 13 eur.

            ĎAKUJEME

          • Výtvarná súťaž

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výtvarná súťaž.

            Deti našej materskej školy sa zapojili do 38. ročníka výtvarnej súťaže - Vesmír očami detí. Viac: https://zsbreza.edupage.org/text/?text=text/text14&subpage=5

          • Biologická olympiáda a Ekoolympiáda 2023

          • Dňa 13.4.2023 sa uskutočnilo okresné kolo 57. ročníka Biologickej olympiády kategórie E. Našu školu reprezentovali v odbore botanika dve žiačky - Ester Jurigová zo 7. ročníka a Miriam Maťovčíková z 8. ročníka. Obe dievčatá sa stali úspešnými riešiteľkami olympiády a Miriam sa umiestnila na krásnom prvom mieste a Ester obsadila krásne 3 miesto. Miriam postúpila do krajského kola, preto ďalej pokračuje v teoretickej i praktickej príprave - tvorení Herbára a Správy z pozorovaní lesných rastlín. Náš okres bude reprezentovať 16.5.2023 v Čadci. Dievčatám srdečne gratulujeme.

             

            V rámci environmentálnej výchovy sa žiaci 2. stupňa našej školy zapojili do 2. ročníka celoslovenskej súťaže Ekoolympiáda. V priebehu mesiaca marec sa pripravovali na túto novú vedomostnú súťaž. Prostredníctvom webovej aplikácie si osvojovali témy týkajúce sa rôznych oblastí životného prostredia, ako pôda, voda, oceány, odpady a klimatická zmena. Dozvedeli sa napríklad, koľko vody je potrebnej na produkciu potravín ako mäso, mlieko, ryža…, na jedno vypranie prádla v práčke, vyrobenie riflí… Súťaž sa uskutočnila 21.3.2023 a naši žiaci v nej preukázali výbornú úroveň vedomostí. Žiačka 7. triedy Eliška Mroceková získala 49 bodov z celkového počtu 50, ktoré bolo možné získať. Ďalší žiaci za ňou ďaleko nezaostali. Veríme, že na základe mnohých nových poznatkov budú mladí ľudia lepšie chápať dôležitosť  prírody a budú sa aj sami aktívne podieľať na zachovaní čistoty životného prostredia.

          • Chemická olympiáda

          • Predmetové olympiády sú súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu a sú organizované ako jedna z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov. Sú veľmi dôležité v oblasti práce s talentovanými deťmi, pretože im umožňujú rozšíriť si poznatky vo vybranom odbore, získať skúsenosti, nové zážitky a pomerať si sily so svojimi rovesníkmi. V tomto školskom roku dvaja naši žiaci z 8. ročníka Michal Nodžák a Martin Kormaňák riešili úlohy 59. ročníka Chemickej olympiády v kategórii D, ktorá je určená pre žiakov ZŠ. Po absolvovaní domáceho a školského kola reprezentovali našu školu 30. marca 2023 na okresnom kole , ktoré sa konalo v ZŠ Rabča. Náročné úlohy teoretickej a praktickej časti súťaže, ktoré boli zamerané na chemický prvok železo, zvládli výborne. Obaja sa stali úspešnými riešiteľmi Chemickej olympiády. Srdečne im blahoželáme.

          • McDonald's cup

          • McDonald's Cup, kvalifikácia do okresného kola

            Dňa 24.3.2023 sa žiaci 2. – 4. ročníka zúčastnili už tradičného futbalového turnaja v ZŠ s MŠ Lokca. Odohrali zápasy so ZŠ Babín, Hruštín a Lokca a umiestnili sa na peknom 2. mieste, čo im však nezabezpečilo postup na okresné kolo. Podali krásny športový výkon, v ktorom strelili aj veľké množstvo gólov do sietí súpera, ale postup si rozdielom pár gólov vydobyla ZŠ Lokca.

            Žiakom gratulujeme a tešíme sa na ďalšiu reprezentáciu😊

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Začiatok jari sme oslávili tvorivosťou. Z príležitosti blížiacich sa veľkonočných sviatkov sme si pre našich žiakov pripravili tvorivé dielne. Žiaci si mohli vyrobiť veľkonočné dekorácie, pripraviť chutné veľkonočné dobroty, ale aj naučiť sa techniku pletenia korbáčov. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočné tvorivé dielne.

        • Svetový deň vody - 22.3.2023
          • Svetový deň vody - 22.3.2023

          • Cieľom Svetového dňa vody je pripomínať si dôležitosť a význam vody, upozorňovať na stav vôd a viesť ľudí k ich ochrane.

            Dnešný deň sme si dôležitosť vody divadelne zahrali a zdramatizovali príbeh Putovanie kvapky. Zážitkovou formou sme sprevádzali KVAPKU na  jej životnej ceste. Tak sa aj tí najmenší žiaci hravou formou dozvedeli o kolobehu vody v prírode.

          • !!! Pedikulóza !!!

          • Vážení rodičia, neustále evidujeme výskyt pedikulózy - vlasovej vši medzi žiakmi. Žiadame Vás, aby ste pravidelne kontrolovali vlasy svojho dieťaťa a v prípade výskytu parazitov /vši, hnidy/ vykonali ošetrenie aj hygienické opatrenia v domácnosti.

            POZOR! Dieťa s parazitmi ostáva doma a do školy sa vráti až po hygienických opatreniach. 

          • Pochvala za hrdinský čin

          • Sme hrdí na našich žiakov, Viktóriu Lajčiakovú, Karin Urbaníkovú, Juraja Verníčka, Kevina Verníčka, Michala Urbaníka a Šimona Mudroňa, ktorí pomohli človeku v život ohrozujúcej situácii. Keď sa vracali zo stretnutia dobrovoľných hasičov, na autobusovej zastávke v Breze bol ležiaci muž. Bez váhania sa snažili privolať pomoc dospelých, po neúspechu zavolali záchrannú službu, čím mužovi zachránili život.