• Deň vody
          • Deň vody

          • Dňa 22. marca si každoročne pripomíname Svetový deň vody. Deti prišli do školy oblečené v modrých farbách. V tento deň si môžeme uvedomiť mimoriadnu dôležitosť vody pre človeka a pre zachovanie životného prostredia. Preto sme aj my pripravili rôzne aktivity. Prezentácie, pokusy s vodou a "pátranie" detí boli nielen zaujímavé, ale aj poučné. 

            Koordinátor EKO Viera Podstrelená

          • Veľkonočné dielne 🐣🐣🐣

          • Blíži sa Veľká noc, aj my sa na jej príchod chceme priipraviť. V stredu, 23.3.2022, sa v našej škole uskutočnili veľkonočné tvorivé dielne. Vzájomne sme sa podelili o nápady na zdobenie veľkonočných vajíčok, výrobu veľkonočných pohľadníc a dekorácií.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočné tvorivé dielne. 

          • Anton Bernolák - 260. výročie narodenia

          • Anton Bernolák (*3.10.1762 - †15.1.1813), rodák zo Slanice, je jednou z najvýznamnejších osobností slovenskej histórie. Určite patrí k vedúcim postavám slovenského národného života druhej polovice 18. storočia a začiatku 19. storočia. Bol významným jazykovedcom, prvým kodifikátorom slovenského spisovného jazyka, katolíckym kňazom a aktívnym propagátorom slovenského národného života a vzdelanosti.

            Pri príležitosti 260. výročia jeho narodenia a 210. výročia jeho úmrtia a pod záštitou Doc. PhDr. Augustína Maťovčíka, DrSc. máme tú česť "hostiť výstavu životných ciest"  tohto oravského velikána. 

        • Šetrenie elektrickou energiou
          • Šetrenie elektrickou energiou

          • Počas mesiaca marec žiaci prvého stupňa vytvorili hliadky, ktoré chodili každý deň kontrolovať, či sa v triedach svieti napriek tomu, že je dosť slnečného svetla. Predchádzala tomu beseda so žiakmi s pani učiteľkou Podstrelenou o dôležitosti šetrenia elektrickou energiou.

            S pribúdajúcimi dňami sa žiaci naučili kontrolovať osvetlenie v triede. Ku koncu mesiaca už v žiadnych triedach zbytočne nesvietili. Chceme pochváliť všetkých žiakov a ich pani učiteľky za ich aktívny prístup.

            Veríme, že túto skúsenosť budú aj naďalej uplatňovať nielen v škole, ale aj doma vo svojich domácnostiach a budú tým prispievať k ochrane životného prostredia.

            Koordinátor EKO Viera Podstrelená

          • Výtvarné súťaže

          • V marci sa žiaci našej školy zapojili do výtvarných súťaží:

            Grafický návrh obálky žiackej knižky – 21. ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže ,

            Liptov 2022 – regionálna súťažná prehliadka výtvarných prác detí a mládeže Liptova a Oravy.

        • Ekoolympiáda
          • Ekoolympiáda

          • V rámci environmentálnej výchovy sa v priebehu mesiaca február žiaci z 2. stupňa našej školy zapojili do prípravy na novú vedomostnú súťaž Ekoolympiáda. Hravou formou prostredníctvom webovej aplikácie a zaujímavých pracovných listov si osvojovali témy týkajúce sa rôznych oblastí ochrany životného prostredia, ako klimatická zmena, odpady, biodiverzita a voda. Súťaž sa uskutočnila počas prvých dvoch marcových piatkov a naši žiaci v nej preukázali výbornú úroveň vedomostí. Veríme, že na základe mnohých nových poznatkov budú lepšie chápať dôležitosť ochrany prírody a budú aj sami aktívne k nej pristupovať.

        • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA
          • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

          • Vážení rodičia, riaditeľka ZŠ s MŠ Breza, PaedDr. Eva Rabčanová, pozýva Vás a Vaše deti na zápis do 1. ročníka

             

            ZÁPIS SA USKUTOČNÍ PREZENČNOU FORMOU DŇA 11. 04. 2022 V HORNEJ BUDOVE ZŠ PRVÝ VCHOD NA PRÍZEMÍ.

            Vzhľadom na epidemiologickú situáciu sa každému dieťaťu individuálne priraďuje čas zápisu, ktorý je potrebný dodržať.

            Na zápis je potrebné priniesť vypísané tlačivá (Prihláška na vzdelávanie v základnej škole, Prihláška na povinne voliteľný predmet, Zápisný lístok do ŠKD). V prípade, že dieťa neprihlasujete do ŠKD, prinesiete prázdne tlačivo. Taktiež je potrebné priniesť občiansky preukaz zákonného zástupcu a rodný list dieťaťa k nahliadnutiu a odkontrolovaniu osobných údajov.

            Prihlaska_na_vzdelavanie_v_ZS.pdf

            Prihlaska_na_vol._predmet.docx

            2022_-23_-_SKD_-_zapisny_listok.doc

            Po prekontrolovaní potrebných dokumentov a osobnom zápise, budú rozhodnutia o prijatí na povinné vzdelávanie posielané poštou do konca mája.

             

          • Testovanie 9 - 2022

          • 06. apríla 2022 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl pod názvom Testovanie 9 – 2022

            Testovanie  je určené  všetkým  žiakom  9. ročníka základných škôl a 4. ročníka gymnázií s osemročným vzdelávacím programom v SR vrátane žiakov so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami (okrem žiakov s mentálnym postihnutím).

            Žiaci  budú testovaní z predmetov matematika,  slovenský jazyk a literatúra.

            Náhradný termín Testovania 9 - 2022 sa uskutoční 21. apríla 2022.

            Bližšie informácie k Testovaniu 9 - 2022 nájdete na stránke https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9/roky/2021-2022?componentId=1760

          • Deň modlitby a pôstu za mier

          • Pápež František na Popolcovú strdedu - 2. marca 2022 - pozval veriacich i neveriacich k spoločonej modlitbe za mier pre Ukrajinu. Dôležitosť tohto duchovného spojenia ľudstva opätovne pripomenuli kardináli Koch a Ayuso, zodpovední vo Vatikáne za podporovanie jednoty kresťanov a rozvíjanie medzináboženského dialógu. Aj my na našej škole sme prijali pozvanie, modlíme sa a prosíme o ukončenie vojny.  

            Nech Kráľovná pokoja ochráni svet pred bláznovstvom vojny!