• ĎAKUJEME
          • ĎAKUJEME

          • Chceli by sme sa poďakovať pánovi Stanislavovi Papajíkovi, ml., Michalovi Bartošovi a Jozefovi Bartošovi, ktorí finančne prispeli na nákup sukničiek a tričiek pre našich najmenších - pre deti z materskej školy. 

          • Vesmír a jeho zaujímavosti

          • Prednáška o vesmíre

            V predmete prírodoveda v štvrtom ročníku sa žiaci venujú aj téme Vesmír. O danej téme nám prednášal pri štvrtákoch žiak ôsmeho ročníka, Miroslav Kubaš, ktorý sa už dlhšie aktívne venuje vesmíru, jeho skúmaniu a sledovaniu rôznych dejov vo vesmíre. Žiakom ukázal možnosti využitia optického zariadenia teleskopu. Zároveň im predniesol svoje teoretické vedomosti v danej téme, ktoré získal hlavne samoštúdiom a pozorovaním vesmíru cez teleskop.

            Ďakujeme a tiež ho chválime za jeho ochotu prezentovať svoje poznania nielen v škole, ale aj mimo školského vyučovania, kedy sám, už niekoľkokrát, zorganizoval nočné pozorovania pre našich žiakov a učiteľov. V škole sme pod jeho vedením pozorovali zatmenie Slnka a na ďalšie pozorovanie zatmenia Slnka sa tešíme aj v nasledujúcom školskom roku. Ďakujeme aj jeho rodičom za pomoc a ochotu pri technickom zabezpečení. 🙂

          • Športové súťaže

          • Obnovené športové súťaže

            Dňa 26.4. a 27.4. 2022 sa naši žiaci po dlhej „koronovej prestávke“ zúčastnili troch športových súťaží.

            V utorok, 26.4., sme hrali predkolo kvalifikácie do okresného kola vo florbale starších žiakov, 8. – 9. ročník. Hralo sa v ZŠ s MŠ Zákamenné. Naši žiaci skončili na 3. mieste. Vyzdvihnúť chceme zápas s družstvom Zákamenné, kde sme vzhľadom na kvalitu súpera predviedli perfektný oduševnený zápas. Aj napriek prehre sa chlapci nevzdávali a bojovali do samého záveru hry.

            V stredu, 27.4., žiaci 6. a 7. ročníka odohrali kvalifikáciu do okresného kola v malom futbale mladších žiakov v ZŠ s MŠ Komenského Námestovo. Turnaj sa uskutočnil na štadióne MŠK Námestovo za nepríjemného daždivého počasia. Chlapci sa odhodlane pustili do boja a odmenou za ich námahu im bolo perfektné 2. miesto, kde za lídrom ZŠ s MŠ Komenského zaostávali iba 1 bod.

            V ten istý deň zároveň prebiehala kvalifikácia v Mc Donald Cup – e mladších žiakov a žiačok 1. – 4. ročník, ktorej organizácie sa ujala naša škola. Futbalisti a futbalistky boli zo 4. A a.4. B triedy.  Turnaja sa zúčastnili len dve družstvá, ďalšie účasť odriekli. ZŠ s MŠ Breza si v krásnom dueli so ZŠ s MŠ Novoť vybojovala 1. miesto, čo nám zabezpečilo postup na okresné kolo, ktoré sa bude konať 5.5.2022, čiže po odohratí všetkých kvalifikačných zápasov nášho okresu, na štadióne MŠK Námestovo o 9.00 hod.

            Všetkým zúčastneným žiakom, učiteľom, trénerom a rozhodcom veľmi pekne ďakujeme za ich námahu a ochotu a žiakom aj za predvedené super výkony. 🙂

          • Účelové cvičenie

          • Každý rok musia žiaci absolvovať teoretickú a praktickú časť účelového cvičenia. Skôr narodení túto akciu poznajú pod názvom "branné cvičenie". Tak tomu bolo aj tento rok.  Účelne a zároveň ekologicky sme strávili tento deň, 29.apríla 2022. 

            Okrem toho, že si žiaci počas účelového cvičenia osvojujú vedomosti a zručnosti z piatich predmetov: Riešenie mimoriadnych situácií – civilná ochrana, Zdravotná príprava, Dopravná výchova, Pohyb a pobyt v prírode a Výchova k bezpečnému správaniu a následne na praktickom cvičení preukazujú osvojenie týchto znalostí, my sme to obohatili o návštevu Zberného dvora, kde si priamo s pani učiteľkami vyskúšali triedenie odpadu. Pre všetkých to bolo veľmi poučné a zamyslenia hodné.