• Trieda baví triedu
          • Trieda baví triedu

          • Posledný deň v škole pred vianočnými sviatkami sme strávili v príjemnej atmosfére. Školská akcia Trieda baví triedu nesklamala ani tento rok. Na úvod programu pani riaditeľka vyhodnotila adventnú výzvu dobrých skutkov,  v ktorej najdlhšiu adventnú reťaz z dobrých skutkov poskladala V. trieda. Za svoju snahu boli odmenení anjelikmi. Nasledoval program, ktorý bol tento rok po oddychu počas Covid krízy obzvlášť bohatý. V podaní našich žiakov odzneli vianočné vinše, koledy, taktiež nás žiaci roztancovali vo vianočnom rytme, pobavili vtipnými scénkami a nechýbalo divadelné predstavenie Mrázik, ktoré bez pochybností patrí k Vianociam. 

            Ďakujeme žiakom a pani učiteľkám za nádherný kultúrny zážitok. 

        • Žiacka latka, 16.12.2022
          • Žiacka latka, 16.12.2022

          • V uvedený deň sme sa zúčastnili na 32. ročníku Žiackej latky v ZŠ Oravskej Polhore. Súťažilo sa v skoku do výšky, kde opätovne naši žiaci predviedli super športové výkony, za ktoré získali aj ocenenia.

            V kategórii 6. ročník mladšie žiačky sa Dianka Kubašová umiesnila na skvelom 1. mieste a tesne za ňou, na tej istej výške 140 cm, skončila Frederika Kormaňáková. Rozdiel umiestnení bol iba v predchádzajúcom počte pokusov. Táto výška je pre ich kategóriu veľmi netradičná.

            V kategórii 8. ročník, Tomáš Večerek obsadil krásne 4. miesto. Umiestnenie ďalších našich žiakov, Martina Kormaňáka, Markusa Kubaša, Juraja Sitárika, Samuela Kojdu a Maroša Kormaňáka, síce nie je známe, ale vieme, že tiež podali krásne výkony a čo je podstatné, vyššie než ich osobné rekordy.

            Všetkým zúčastneným gratulujeme a tešíme sa na ďalšiu reprezentáciu školy ☺

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Žiacka latka.

          • Mikulášsky futbalový turnaj

          • Mikuláš sa v našej škole nesie nielen v znamení duchovnom, ale každoročne sa žiaci tešia v tento deň na tradičný Mikulášsky futbalový turnaj. Zúčastnili sa na ňom deti od 4. – 9. ročníka, chlapci aj dievčatá v spoločných družstvách. Kategórie boli rozdelené na mladších žiakov  – 4., 5., 6. ročník a starších žiakov – 7., 8., 9. ročník. V staršej kategórii sa súťažilo o putovný pohár, ktorý získali žiaci deviateho ročníka. Žiakom gratulujeme a tešíme sa o rok 😊

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikulášsky futbalový turnaj.

          • Naši žiaci prežívajú advent dobrými skutkami

          • Počas adventného obdobia žiaci našej školy robia dobré skutky. Majú na dolnej chodbe vyvesený adventný kalendár, v ktorom je na každý deň vypísaný jeden dobrý skutok, ktorý majú v tento deň splniť. Napríklad: Pomodli sa za mier vo svete..., Choď na roráty..., Navštív starých rodičov..., Pomôž kamarátovi..., Poupratuj svoju izbu... Za každý dobrý skutok žiak vo svojej triede pridá ohnivko na spoločnú reťaz dobrých skutkov. Trieda, ktorá bude mať reťaz najdlhšiu bude odmenená.

             

          • Vianočná pošta

          • Žiaci V. a VI. triedy sa zapojili do projektu Vianočná pošta.

            Vyrobili vianočné pozdravy, ktoré poslali na konkrétne adresy seniorov v DSS. Potešili tým starkých, ktorí už nemajú nikoho.

            Tešíme sa, že máme takých empatických žiakov.

          • OZNAM - Školská jedáleň

          • Oznamujeme všetkým stravníkom, že odhlasovať zo stravy za mesiac december sa môžu do 16. 12. 2022 z dôvodu objednávok tovaru a mäsa.

            Po tomto termíne sa  neodhlasuje !

             

             

             

        • Turistika KĽAK
          • Turistika KĽAK

          • Výstupom na vrch Kľak  ( 1351 m. n. m. ) naši žiaci ukončili jesennú turistickú sezónu. Menovaný vrch je Národnou prírodnou rezerváciou a nachádza sa v Lúčanskej Malej Fatre.

            Z túry deti síce prišli celé zablatené, niektoré doslova „od hlavy po päty“ (šofér a maminky boli z nás určite  „na nervy“), ale zároveň šťastné, riadne vysmiatie a plné energie pre ďalšie výlety. Sme veľmi hrdí na naše deti ako dokážu zdolať aj  ťažké turistické terény a to s úsmevom na tvári, mnohí aj napriek zdravotným obmedzeniam, že mladší žiaci výkonnostne stačia na tempo starších žiakov a že stále aj po mnohých rokoch fungovania turistických krúžkov,  majú záujem navštevovať s nami rôzne turistické lokality. Veď len na tejto túre bolo 54 detí, pričom mnohým sa už miesto v autobuse neušlo z kapacitných dôvodov.

            Samozrejme, pochvala patrí aj pani učiteľkám, ktoré sú pre turistiku otvorené a práve takéto akcie nám dávajú možnosť spoznať deti aj z inej strany ako vzdelávacej J .

             

            Vrcholom Kľaku vedie vyhľadávaný turistický chodník, vedúci z Fačkovského sedla ďalej na sever hlavným hrebeňom pohoria. Pod vrcholom vo výške 990 m n. m. je Kľacký vodopád.

            Svahy pokrýva zväčša zmiešaný les, vrcholová skalnatá časť je bez porastu, čím umožňuje kruhový výhľad na všetky okolité pohoria VtáčnikKremnické vrchyVeľká FatraStrážovské vrchyŽiar), Veľký Choč, vrcholy Západných a Vysokých TatierPoľanaSitnoInovecVeľká Rača, no tiež Lysú horu a Smrk v Moravsko-sliezskych Beskydách.  Na vrchole stojí veľký kovový dvojkríž a turistický rázcestník.

            Vďaka nezameniteľnému vzhľadu, dobrej dostupnosti a znamenitému výhľadu je vrch častým cieľom organizovaných stretnutí turistov. Pod vrcholom, na súčasnej zelenej turistickej trase, bola v minulosti umiestnená horská chata. Dôkazom sú ostatky základov a dobová fotografia z roku 1947, umiestnená na skale. Pre našich žiakov sa tiež stala oddychovým miestom s krásnym výhľadom.