• Stolný tenis

          • Stolný tenis, kvalifikácia do okresného kola, 11.1.2019

            Žiaci ZŠ s MŠ Breza sa dňa 11.1.2019 zúčastnili kvalifikácie do okresného kola v stolnom tenise. Turnaj usporiadala ZŠ s MŠ Lokca. Súťažili tri družstvá: ZŠ s MŠ Lokca, ZŠ Hruštín a ZŠ s MŠ Breza. Postúpilo družstvo z Hruštína a naši žiaci sa umiestnili na 3. mieste. Ďakujeme im za reprezentáciu J.

          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na triedne rodičovské združenie /deviatakov/, ktoré sa uskutoční dňa 16.1.2019 (t.j. v stredu)

            o 15:00 hod. v budove základnej školy. Na rodičovskom združení budú podané informácie ohľadom prihlášok

            na stredné školy a duálneho vzdelávania.

            Vaša účasť je potrebná!

          • Preskok na švihadle – školské kolo, december 2018

          • V mesiaci november prebiehala kvalifikácia žiakov v preskoku na švihadle za 1 minútu počas hodín telesnej výchovy. Do školského kola sa kvalifikovalo 42 žiakov z 3. – 9. ročníka. Deti opäť podali veľmi krásne výkony a aj tí najmladší nás prekvapili svojou šikovnosťou. Za výkony im ďakujeme a tešíme sa o rok  J.

            Výsledky:

            Mladší žiaci ( 3., 4., 5., 6. )

            1. Večerek Tomáš     130
            2. Verníček Juraj         90
            3. Kormaňák Richard  81

            Mladšie žiačky

            1. Kubašová Timea    144
            2. Večerková Vanesa 141
            3. Kubasová Nina        121

            Starší žiaci ( 7., 8., 9. )

            1. Holub Adam            160
            2. Kubaš Jakub             156
            3. Juriga Jaroslav         142

            Staršie žiačky

            1. Peldová Adela         127
            2. Valečíková Zuzana  123
            3. Mudroňová Ema     103
          • Žiacka latka

          • ZŠ Oravská Polhora, 14.12.2018

            Po krásnom výkone žiakov vo florbale , sa naši žiaci  zúčastnili aj na 30.ročníku žiackej latky v Oravskej Polhore. Štvorica našich žiakov prišla po roku obhajovať výborné minuloročné výsledky. Nina Kubasová sa opäť umiestnila na 1. mieste s výkonom 130 cm, Jaroslav Juriga, ktorý porazil aj najlepšieho ôsmaka, skočil 150 cmMiroslav Kyška bol s nami prvýkrát a hneď predviedol krásny výkon 120 cm čím sa umiestnil na 7. miesteTomáš Hurák v tej istej skupine s výkonom 110 cm na 12. mieste. Veľmi sa tešíme zo žiakov a ich výkonov, ktoré boli excelentné. Ďakujeme im za účasť J. Súťaž bola opäť perfektne zorganizovaná, začo patrí učiteľom a žiakom z uvedenej školy pochvala.

          • Vianočné dielne

          • Dňa 6.decembra 2018 sa v škole uskutočnili vianočné dielne, do ktorých sa zapojili aj žiaci našej školy. Svoje výrobky prezentovali a ponúkali na predaj v kultúrnom dome obce na Vianočných trhoch. Žiaci vytvorili vianočné pohľadnice, ozdoby na stromček, maľované fľaše, ikebany a mnohé ďalšie výrobky. Chceme sa poďakovať všetkým žiakom, ktorí sa do danej akcie zapojili. Ďakujeme tiež dievčatám za pomoc na vianočných trhoch a tiež folklórnemu súboru Grúnik pod vedením pani učiteľky V. Podstrelenej, ktorí svojím programom prispeli k slávnostnej vianočnej atmosfére na trhoch.

          • Florbal mladších žiakov - kvalifikácia do okresného kola

          • Dňa 13.12.2018 sa žiaci našej školy zúčastnili florbalového turnaja v ZŠ Mútne. Súťažili spolu so žiakmi z Mútneho, Oravského Veselého a Lokce. Naši chlapci Kormaňák Martin, Večerek Tomáš, Kormaňák Matej, Kyška Miroslav, Hurák Tomáš, Majcher Matej, Vnučák Michal a náš brankár Juriga Jaroslav, nás prekvapili hlavne svojou bojovnosťou a rýchlosťou v hre. Príprava prebiehala na florbalovom krúžku. Chlapcom za úžasné výkony ďakujeme a tešíme sa na ich reprezentáciu o rok  a organizátorom súťaže sa prípravu turnaja J.

            Výsledky:

            1. ZŠ Mútne

            2. ZŠ Oravské Veselé

            3. ZŠ s MŠ Breza

            4. ZŠ Lokca

          • Pinocchio

          • Dňa 26. 11. 2018 o 11:00 hod. sme sa v miestom kultúrnom dome zúčastnili divadelného predstavenia Pinocchio. Divadelné centrum z Martina v spolupráci s divadlom ZkuFraVon pripravilo túto klasickú rozprávku tak, aby sme ju mohli vidieť netradične v anglicko-slovenskom spracovaní, preto sa predstavenia zúčastnili tí žiaci, ktorí sa už učia anglický jazyk. Cieľom predstavenia  bolo cudzí jazyk priblížiť aj menej jazykovo zdatným a pomôcť im prekonať prípadné zábrany. Skúseným hercom sa podarilo publikum zaujať a udržať pozornosť až do konca predstavenia. Žiaci sa dozvedeli ako sa Pinocchiovi na cestách darilo, zdokonalili si vedomosti z anglického jazyka pomocou bezprostrednej interakcie a mali jedinečný umelecký zážitok z divadelnej rozprávky v cudzom jazyku.

          • MIKULÁŠSKY FUTBALOVÝ TURNAJ

          • 10.12.2018, Spolu s príchodom sv. Mikuláša sa žiaci tešia na sladké darčeky a každoročne aj na futbalový turnaj školy. Triedne tímy boli rozdelené do dvoch kategórií, v prvej kategórii medzi sebou súperili triedy 3. A, 4. A – vytvorili si až dva súťažné tímy, 5. A a 6. A. Víťazom sa stala trieda 6. A, kde po nerozhodnom bodovom výsledku a aj remízovom vzájomnom zápase s triedou 5. A rozhodoval počet strelených gólov počas celého turnaja, na treťom mieste skončilo družstvo 4. A – 2. skupina. V druhej kategórii proti sebe bojovali tímy z tried 7. A, 8. A a 9. A. Víťazom sa stala trieda 8. A, na druhom mieste skončila 9. A a na treťom mieste sa umiestnila 7. A trieda. Počas celého turnaja sa žiaci medzi sebou povzbudzovali a úžasná športová atmosféra ešte umocnila zážitky z tohtoročného turnaja. Veľké poďakovanie patrí všetkým hráčom, ktorí sa snažili o fair – play hru, pánovi rozhodcovi, ktorý sa staral o dodržiavanie pravidiel a pani učiteľkám, ktoré všetko pripravili a zorganizovali.

          • OZNAM ŠJ

          •  

            Oznamujeme všetkým stravníkom,

            že odhlasovať zo stravy v školskej jedálni

            za mesiac december sa môžu do 13. 12. 2018

            z dôvodu objednávok tovaru.

             

            Po tomto termíne sa neodhlasuje !

          • Návšteva z Ostravíc 28.11. - 29.11.2018

          • V dňoch 28. 11. a 29. 11. 2018 sa konal druhý výmenný pobyt žiakov z Ostravíc u nás. Prvý deň sa po srdečnom uvítaní žiaci rozdelili do zmiešaných skupín. V kuchynke sa venovali tradičným vianočným zvykom. Piekli vianočné oblátky a zdobili medovníčky. Starý stroj a spôsob prípravy vianočných oblátok im predstavila p. uč. D. Brontvajová. Žiaci si mohli sami vyskúšať ako sa tieto dobroty pečú aj točia do trubičiek. Spôsoby zdobenia medovníčkov predviedli študentky SOŠ EDUCO Námestovo, ktoré svoje umenie učili aj zdobeniachtivých žiakov. V dielňach žiaci súťažili v 3 zmiešaných družstvách . Pracovali na výrobku z dreva : podložky pod hrniec. Podľa technologického postupu vyrábali presne jednotlivé diely, ktoré skompletizovali a podložka musela spĺňať funkčnosť aj estetické hľadisko. Víťazmi sa stalo družstvo č. 2.

                           Popoludní navštívili krásnu výstavu starých pracovných nástrojov, náradí a strojov u p. Volčeka. Milým sprievodným slovom oboznámila žiakov s celou expozíciou bývalá pani riaditeľka M. Volčeková, za čo jej ďakujeme. Neskôr sa žiaci presunuli do budovy ZŠ, kde mali pripravené popoludnie spoločenských hier a športové aktivity.

            Vo štvrtok sa spoločne žiaci z Ostravíc a Brezy zúčastnili exkurzie na SOŠ EDUCO Námestovo, kde bol pre nich pripravený bohatý program. Po úvodnom oboznámení sa s areálom školy, študijnými a učebnými odbormi sa rozdelili do skupín a vyskúšali si písanie desiatim prstami na klávesnici, prestieranie stolov, skladanie servítok do rôznych tvarov, súťažili v rozpoznávaní druhov pohárov, tanierov, či príborov. Cukrárky im predviedli výrobu ozdôb na torty, barman namiešal nealko drinky. Spoločné stretnutie sme ukončili na Pohode, kde nám českí kamaráti rozdali vianočné blahoželania, ktoré sami vyrobili.

          • Ozveny času

          • Dňa 15. novembra 2018 bola na našej škole otvorená výstava Ozveny času.  Na jej otvorení sa zúčastnil Doc. PhDr. Augustín Maťovčík, DrCs. literárny kritik, pracovník Slovenskej národnej knižnice v Martine, rodák z našej obce.

            Vystavené exponáty nám priblížili udalosti spred sto rokov. Pripomenuli ukončenie Prvej svetovej vojny, vznik Československej republiky, podpísanie Martinskej deklarácie a vývoj slovenskej literatúry v povojnovom období.

            V čase trvania výstavy sa bude v jej priestoroch viesť netradičné vyučovanie slovenského jazyka a dejepisu.

          • Študenti deťom

          • Dňa 13.11.2018 sa žiaci 1.-4. ročníka našej základnej školy zúčastnili mimoškolskej akcie pod vedením triednych učiteľov a za pomoci študentov Gymnázia Antona Bernoláka v Námestove.  Študenti si pre žiakov pripravili 5 stanovíšť zameraných na šport, čitateľskú gramotnosť, praktické zručnosti a výtvarné zručnosti. Venovali sa im s nadšením. Zážitok z akcie nemali len naše deti ale aj študenti, ktorí si na vlastnej koži vyskúšali možno ich prvé pedagogické zručnosti. Za ich pomoc im ďakujeme J.

          • OZNAM

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že v dňoch 23. 11. 2018 a 6. 12. 2018 bude MŠ v prevádzke len do 12:00 a ŠKD nebude v prevádzke z organizačných dôvodov. V tento deň nebude otvorená pre verejnosť ani športová hala.

          • Folklórne vystúpenie Urpín

          • Dňa 9. novembra sme sa zúčastnili folklórneho vystúpenia súboru Urpín z Banskej Bystrice a detských folklórnych súborov Drienka, Matičiarik, Prvosienka, Radosť a  Zornička. Generálnym partnerom predstavenia bola Poštová banka, ktorá pripravila pre každé zúčastnené dieťa aj pekný darček. Na tomto vystúpení sa zúčastnili žiaci 1.stupňa, ktorí boli, alebo ešte sú členmi folklórneho krúžku GRÚNIK.

            Predstavenie sa nám veľmi páčilo a dúfame, že sa ešte podobnej akcie zúčastníme.

          • Výmenný pobyt

          • V dňoch 22. 10. -23. 10. 2018 sa 20 žiaci našej školy zúčastnili návštevy družobnej školy v  Ostraviciach. Opäť mali pripravený zaujímavý program, ktorého sa zúčastňovali spolu s českými žiakmi. Po príchode do školy sa zapojili do projektového vyučovania „ Dýňový den.“

            Pracovali v kuchynke pri príprave jedál s využitím dyne. V dielňach vyrábali svietniky a iné jesenné ozdoby. Celá škola vyrezávala dyne do rôznych tvarov a následne ich vystavili v parku pred školou.  Popoludní žiaci  navštívili rezbársku výstavku priamo v Ostraviciach. Večer súťažili proti sebe slovenský a český tím v zaujímavom česko-slovenskom kvíze venovanom 100 rokom republiky.

            Druhý deň žiaci navštívili lesnú škôlku, areál záhradníctva s množstvom tradičných aj menej známych drevín a kríkov. Popoludní sa rozlúčili s kamarátmi z Čiech a už teraz sa tešia na návštevu českých detí u nás. 

             

             

          • Rodičovské združenie

          • Oznamujeme rodičom, že dňa 19. 11. 2018 o 14:30 hodine sa uskutoční v budove ZŠ (hlavná chodba, dolná budova) plenárne rodičovské združenie. Všetci rodičia sú srdečne vítaní.

          • Cezpoľný beh

          • okresné kolo, 20.9.2018

            Po ročnej prestávke sa naša základná škola opäť angažovala v príprave okresného kola v Cezpoľnom behu pre šk. rok 2018/ 2019. V organizácii nám pomáhali žiaci 7.- 9.ročníka, za čo im patrí aj pochvala J. V behu nás reprezentovali Veronika Naništová, Ivana Bakošová, Adrián Naništa a Jaroslav Juriga. Súťažilo sa v troch kategóriách: staršie žiačky, starší žiaci, dorastenky a dorastenci. Počet súťažiacich bol 124. Súťažilo sa v príjemnom slnečnom počasí. Organizačne súťaž pripravili Mgr. Kubasová Ľ., Mgr. Kormaňáková D. Všetkým zúčastneným za pomoc ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

            Ivanka nás potešila krásnym 4. miestom, Veronika aj napriek mladému veku sa nezľakla a skončila na 43. mieste. Naništa Adrián obsadil 29. miesto a Juriga Jaroslav 32. miesto.

            Staršie žiačky družstvo - 11. miesto

            Starší žiaci družstvo      - 16. miesto

          • Najmenší futbal mladších žiakov

          • 9.10.2018 Ďalšou súťažou, ktorú naši žiaci absolvovali, bol malý futbal žiakov 3.-4. ročníkov. Hostila nás ZŠ s MŠ Lokca. Súťažilo 5 družstiev – Lokca, Babín, Hruštín, Vavrečka a Breza. Umiestnili sme sa na 4. mieste. Podmienkou bola účasť minimálne jednej žiačky. Žiakom za výkony ďakujeme a tešíme sa na ich ďalšie účinkovanieJ.

          • Malý futbal mladších žiakov

          • Dňa 5.10.2018 sa žiaci piateho a šiesteho ročníka zúčastnili na obvodnom kole v malom futbale. Turnaj sa uskutočnil v ZŠ s MŠ Námestovo CZŠ. Šatne nám poskytlo CVČ Maják. Herne sa nám nedarilo a obsadili sme 4. miesto. Chlapcom za výkon ďakujeme a tešíme sa na ich ďalšiu reprezentáciuJ.