• Najlepší čitateľ - čitateľka 4. A

          • Všetci žiaci 4. A sa od septembra snažili čítať, čítať a čítať, a teda zabojovať o titul "Najlepší čitateľ - čitateľka triedy". Na nástenku denne pribúdali mená i tituly prečítaných kníh, za čo musíme žiakov pochváliť. Veríme, že v čítaní budú pokračovať, pretože vďaka čítaniu prebúdzajú svoju fantáziu, rozvíjajú slovnú zásobu a "nasávajú" množstvo potrebných informácií. Výhercom - Maroškovi Kormaňákovi a Anetke Holubovej - gratulujeme!!!

          • Karneval 2018

          • Do galérie Karneval 2018 boli pridané fotografie.

            Aktualizovali sme modul Akcie školy 

            Dňa 31.01.2018 sa žiaci našej školy a škôlky zúčastnili Karnevalu. Deti sa predviedli pri promenáde, diskotéke a súťažiach. Všetci mali nádherné masky, objavilo sa veľa princezien, víl, Spidermanov, rytierov, bojovníkov, ale hlavne mnoho "domácky vyrobených masiek", ktoré nás opäť utvrdili v tom, aké kreatívne sú naše deti a samozrejme aj ich rodičia, ktorí bezpochyby strávili veľa času s pomocou pri ich výrobe. Aj preto bol tento karneval veľmi vydarený a deti sa dobre zabavili, zatancovali si a každá maska bola aj odmenená. Dúfame, že aj ďalšie maškarné plesy budú takéto príjemné. Ako sa deti bavili a aké krásne masky vytvorili si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • Spoločenské popoludnie

          • VYHODNOTENIE SPOLOČENSKÉHO POPOLUDNIA

             

            Dňa 30. januára 2018 sa uskutočnila na našej škole súťaž v hre Dáma a v hre Šach. Pod vedením Žiackej školskej rady súťažilo 21 súťažiacich s nasledovnými výsledkami:

            Dáma: 1. miesto Damián Parišek

                         2. miesto Zuzana Hladeková

                         3. miesto Dávid Vnučák

            Šach: 1. - 2. miesto  Michal Kolena a Michael Matejčík

                         3. miesto Peter Kutlák

             

            Všetkým súťažiacim blahoželáme k podaným výkonom a dúfame, že sa čoskoro stretneme na ďalšom spoločenskom popoludní.

                                                             Členovia ŽŠR

          • Čitateľský oriešok

          • Žiaci tretieho a štvrtého ročníka našej školy sa po druhýkrát zapojili do celoslovenskej súťaže Čitateľský oriešok. Úlohou žiakov bolo prelúskať sa dvoma veselými príbehmi a nájsť v nich odpovede na jednoduché aj zložitejšie otázky. Potom sa žiaci zahrali na umelcov – ich úlohou bolo vymyslieť postavičkám z 2 príbehov jedno spoločné dobrodružstvo a nakresliť ho na jeden výkres.

            V úlohách si žiaci precvičili čítanie s porozumením, vnímanie medzipredmetových vzťahov a logické myslenie. Úlohou súťaže bolo tiež rozvíjať ich predstavivosť a obrazotvornosť – vo výtvarnej časti, zapojiť svoju fantáziu a prepojiť dva príbehy do jedného. Ocenení žiaci získajú diplom od nakladateľstva RAABE a pekné darčeky.

            Výkresy, ktoré spĺňajú všetky podmienky súťaže a ktoré vyberie odborná komisia do finále, zverejnia na Facebooku RAABE, kde v priebehu februára a marca budú za obrázky hlasovať všetci žiaci, učitelia, rodičia aj iná široká verejnosť. Kresba s najväčším počtom ,,lajkov“ získa samostatné ocenenie. Z každého ročníka bude vybraných maximálne 333 postupujúcich.

            "Držíme prsty" žiakom našej školy, aby ich talent a lúskanie bolo ocenené!

             

          • Vianočná latka - Oravská Polhora

          • Vianočná latka, ZŠ Oravská Polhora 15.12.2017

            Dňa 15.12.2017 sa vybraní žiaci zo 4., 5., 6., a 8. ročníka zúčastnili na súťaži v skoku do výšky, ktorú usporadúva ZŠ Oravská Polhora. Výberovým kolom prešli všetci žiaci našej ZŠ na hodinách telesnej výchovy.

            Výsledky:

            1. miesto    Kubasová Nina 125 cm   

            4. miesto    Juriga Jaroslav 125 cm

            12. miesto  Sitárik Juraj 105 cm

            12. miesto  Cehlárik Samuel 105 cm

            15. miesto  Holub Adam  130 cm

            15. miesto  Sitáriková Aneta 105 cm

            Za predvedené výkony žiakom blahoželáme a tešíme sa na ich ďalšiu reprezentáciu.

          • Preskok na švihadle

          • VYHODNOTENIE SÚŤAŽE O MAJSTRA ŠKOLY V PRESKOKU NA ŠVIHADLE

            13.12.2017

            Dňa 13.12.2017 sa 34 najlepších žiakov z ročníkov 4.-9. zúčastnili na majstrovstvách školy v preskoku na švihadle za 1 minútu. Do kvalifikácie sa zapojili všetci žiaci od  štvrtého ročníka do deviateho. Kvalifikácia prebiehala priebežne od októbra na hodinách telesnej výchovy a do záverečného kola postúpili len tí najlepší. Pochvala však patrí všetkým žiakom, lebo ich výkony sa každým rokom zlepšujú. Zodpovedná vedúca Mgr. Kubasová Ľubica.

            Výsledky-

            Mladší žiaci :

            1. Juriga Jaroslav 124
            2. Nodžák Tomáš 117
            3. Kubaš Jakub 92

            Mladšie žiačky :

            1. Večerková Vanesa 120
            2. Kubasová Nina 109
            3. Kubašová Timea 101

            Starší žiaci :

            1. Naništa Michal 154
            2. Holub Adam 90
            3. Matejčík Michael 83

            Staršie žiačky :

            1. Bakošová Ivana 158
            2. Kormaňáková Daniela 113

            Valečíková Zuzana 109

          • Mikulášsky futbalový turnaj

          • Mikulášsky futbalový turnaj

            Dňa 19.12.2017 sa v našej základnej škole uskutočnil   ročník Mikulášskeho futbalového turnaja. Zúčastnilo sa na ňom 5 družstiev od 4.- 9.ročníka. Súťažilo sa v dvoch kategóriách:

            Mladší žiaci

            1. Real Madrid 6.A
            2. Bayern Mníchov 4.A
            3. Paríž 5.A

            Starší žiaci

            1. Atletiko Cvernofka 9.A
            2. Realis 7.A

            Za predvedené výkony chceme pochváliť  všetky zúčastnené družstvá. Žiaci boli odmenení medailou. Zodpovedné vedúce Mgr. Kormaňáková Dagmar a Mgr. Kubasová Ľubica. Rozhodca Bc. Kormaňák Stanislav. J

          • PF 2018

          • Posledný deň školského v roku 2017 bol opäť venovaný zábave. V tradičnom programe pod názvom „Trieda baví triedu“ žiaci prezentovali to, čo si v predchádzajúcich dňoch poctivo nacvičili. A tak sa Kultúrny dom v Breze ozýval tancom, spevom, recitovaním a tiež búrlivým potleskom pre tých, ktorí stáli na pódiu. Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa do programu zapojili. Všetkým želáme šťastný nový rok naplnený tým, čo nám v živote pomáha pevne stáť na nohách – láskou. Majte ju v srdci po celý rok, nech vás nič nezloží na kolená! 

          • Vianočné trhy

          • Do galérie Vianočné trhy boli pridané fotografie.

            Dňa 2.decembra 2017 sa v obci Breza uskutočnili vianočné trhy, do ktorých sa zapojili aj žiaci našej školy. Svoje výrobky prezentovali a ponúkali na predaj v kultúrnom dome obce. Žiaci vytvorili vianočné pohľadnice, ozdoby na stromček, maľované fľaše, ikebany a mnohé ďalšie výrobky. Chceme sa poďakovať všetkým žiakom, ktorí sa do danej akcie zapojili. Ďakujeme tiež dievčatám z 9.A triedy za pomoc na vianočných trhoch a tiež folklórnemu súboru Grúnik pod vedením pani učiteľky V. Podstrelenej, ktorí svojím programom prispeli k slávnostnej vianočnej atmosfére na trhoch.

          • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

            Dňa 24. 11. 2017 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Súťažili sme v kategórii 1B, ktorej sa zúčastnilo 9 žiakov deviateho ročníka. Podľa pravidiel súťaže žiaci najskôr absolvovali písomný test, ktorý pozostával z gramatických cvičení, tvorenia slov, počúvania a čítania s porozumením. Po vyhodnotení písomnej časti školského kola nasledovala ústna časť, ktorá pozostávala z tvorenia príbehu k obrázku–picture story a role play. Komunikácia v anglickom jazyku a zároveň aj písomná časť išli najlepšie Pavlovi Volčekovi. K jeho víťazstvu mu gratulujeme a prajeme veľa úspechov pri reprezentácii našej školy na okresnom kole 28. ročníka Olympiády v AJ, ktoré sa uskutoční v januári 2018 na CVČ Maják v Námestove.

            Mgr. Dagmar Kormaňáková

          • TESTOVANIE 5

          • V stredu 22. novembra 2017 sa uskutočnilo testovanie žiakov 5. ročníka ZŠ (T5-2017). Testovania papierovou formou sa zúčastnili všetci žiaci 5. ročníka ZŠ, vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, okrem žiakov vzdelávaných podľa vzdelávacích programov pre žiakov s mentálnym postihnutím.

          • Výchovný koncert "SPIEVAJŽE SI, SPIEVAJ"

          • Výchovný koncert "SPIEVAJŽE SI, SPIEVAJ"

             

            Dňa 9. 11. 2017 sme sa zúčastnili výchovného koncertu, ktorý bol zameraný na ľudovú pieseň, ľudové hudobné nástroje, ľudové zvyky, tradície a obyčaje. Koncert bol určený pre žiakov I. a II. stupňa ZŠ a bol chronologicky usporiadaný od kolísky, pričom boli použité aj rekvizity, aké sa kedysi používali, od uspávaniek cez detské piesne, ľúbostné piesne, kde sa deťom priblížila odobierka, odčepčovanie, fašiangové piesne, plačky, cez pracovné piesne, kde sa zoznámili v priamom kontakte s nástrojmi ako sú fujara, gajdy, píšťalka koncovka, dvojačka, šesťdierková píšťalka, okarína, píla, drumbľa, zvonce, mrmlák, ninera, ozembuch a rôzne iné sprievodné alebo netradičné ľudové hudobné nástroje. Hlavnú programovú os tvorila ľudová pieseň, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou koncertu a sprevádza náš ľud od nepamäti. Počas celého koncertu boli do programu zapojené aj deti, žiaci, čím bol koncert stále živý. Počas koncertu vystupujú obaja manželia so synčekom Jakubkom. Ostatné deti sú školopovinné.

            Peter a Katarína Hlbockí sa zoznámili v SĽUK-u, kde spolu úspešne účinkovali doma i v zahraničí. Majú spolu 8 detí, ktoré vedú k láske k hudbe. Do roku 1996 žili v Bratislave, dnes žijú v Piešťanoch.

          • Týždeň zdravej výživy

          • O zdravej výžive, zdravom životnom štýle vieme toho už dosť. Naše znalosti sme si ešte prehĺbili počas Týždňa zdravej výživy od 6.-10.11.2017. Tak napríklad, ako správne držať telo nás poučila odborníčka na chrbticu. Vyskúšali sme si na čo všetko sa dajú využiť rôzne plody - šípky, jablká, liečivé bylinky...

            Šípkový deň sa na našej škole uskutočnil dňa 8. novembra.

            Už mesiac predtým dostali žiaci za úlohu nazbierať, usušiť a priniesť do školy šípky.

            Zároveň žiaci na hodinách výtvarnej výchovy tvorili rôzne práce s motívom šípok. Robili projekty o šípkach. Najlepšie práce boli potom vystavené na hlavnej chodbe budovy školy.

            Popri rozprávaní o šípkach a ich význame, zbere, sušení, spôsoboch prípravy čaju a iných šípkových dobrôt, ako džem, sirup, výživa či olej, si žiaci mohli vychutnať vynikajúci čerstvý šípkový čaj a jednohubky so šípkovým džemom.   

            Žiaci si uvedomili, že šípky sú významným zdrojom vitamínu C a iných dôležitých látok a my si ich môžeme sami nazbierať v prírode. Tak ako všetky liečivé rastliny nám dávajú zdravie dvakrát- keď ich zbierame v prírode aj keď z nich pijeme čaj.