• Riaditeľské voľno

          • Dňa 29. októbra 2018 bude v škole z pedagogicko-organizačných dôvodov riaditeľské voľno. V škole sa opäť stretneme až 5. novembra 2018. Žiakom prajeme pekné jesenné prázdniny.

          • Milión detí sa modlí ruženec

          • Slovensko sa dňa 18. októbra 2018 pripojilo k takmer 70 krajinám, kde sa deti zjednotili v modlitbe za pokoj a jednotu vo svete.

            Cieľom iniciatívy bolo povzbudiť deti k tomu, aby svojimi vlastnými dostupnými prostriedkami – predovšetkým modlitbou – bojovali za pokoj ľudského srdca a mier vo svojich mestách a krajinách. V tento deň sa teda hlasy detí spojili do jedného. I naša škola a škôlka sa o deviatej hodine spojila a v miestnom kostole sa spoločne zapojila do projektu „Milión detí sa modlí ruženec.“

            Táto medzinárodná iniciatíva je už tradične organizovaná pápežskou nadáciou ACN – Aid to the Church in Need (u nás známou aj ako Kirche in Not) a od svojho vzniku vo Venezuele v roku 2005 sa stretáva so stále väčším ohlasom.

          • Výmenný pobyt v Ostraviciach

          • V dňoch 27. 9. 2018 – 28. 9. 2018 sa našich 20 žiakov ôsmeho a šiesteho ročníka zúčastnilo výmenného pobytu v Ostraviciach.

            Po príchode do základnej školy sa zapojili do pripravených činností spolu s českými kamarátmi. Pracovali v skleníku, piekli pizzu v kuchynkách. Popoludní súťažili v cezpoľnom behu a večer relaxovali v bazéne. Druhý deň navštívili SOŠ vo Frýdku Místku. Oboznámili sa so študijnými a učebnými odbormi vyučovanými na danej škole. V praktických ukážkach si prezreli aranžovanie svadobnej výzdoby, dojenie kravy, či kováčsku vyhňu. V lese už budú vedieť zakladať švédsky oheň.

            Spokojní, plní zážitkov sa už tešia na opakované stretnutie s českými kamarátmi u nás v Breze.

          • Koncert Integrácia 2018

          • Dňa 10. 10. 2018 sa žiaci našej školy vybrali do hlavného mesta – Bratislavy s 2 cieľmi. Ich prvým cieľom bol koncert pre deti, s myšlienkou integrácie. Na zimnom štadióne Ondreja  Nepelu sa zišlo približne 10 000 detí bez rozdielov. Na úžasnom koncerte pre nich vystúpili známi speváci, tanečníci, športovci, ....Fotogaléria z koncertu je na web stránke https://www.integracia.net/galeria/integracia-2018/10-rocnik-nadnarodneho-charitativneho-koncertu-integracia-2018/

            Druhým cieľom bola návšteva Národnej rady SR. Žiaci si mohli prezrieť priestory parlamentu so sprievodcom, ktorý im porozprával nielen o priestoroch, ale aj o histórii našej štátnosti. Pri prehliadke sa stretli aj s p. ministerkou G. Matečnou a p. ministrom L. Sólymosom.

          • Účelové cvičenie

          • 13.9.2018

            Septembrové nádherné počasie využili žiaci 5.-9.ročníka, ktorí absolvovali turistický pochod na novú rozhľadňu na Brabírke. Začiatok túry bol na Polianke v Lokci, kde nás priviezol objednaný autobus firmy KA α LO. Odtiaľ naša cesta smerovala po krížovej ceste ku kaplnke. Po občerstvení nasledoval výstup k turistickej rozhľadni na Brabírke v nadmorskej výške 945 m.n.m. s výškou 14,5 m a odtiaľ cez Polianky do Brezy časť Pod Záruby. Počas cesty žiaci nazbierali aj množstvo hríbov, čo bol opäť ten najväčší zážitok. Žiakom za účasť ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu akciu.

            Pochvala patrí aj aktivistom z občianskeho združenia Beskydy bez hraníc, ktorí postavili krásnu rozhľadňu na Brabírke, ktorá bude vo väčšej miere rozvíjať turistický ruch v tejto oblasti.

          • Európsky deň jazykov

          • Dňa 26.septembra sme si aj na našej škole pripomenuli Európsky deň jazykov. Ten vznikol z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu a tento deň (European Day of Languages) sa oslavuje každoročne 26. septembra už od roku 2001. Každoročne sa doň zapája okolo 45 krajín a svojimi aktivitami poukazujú na jazykovú rozmanitosť v Európe.

            Jeho cieľom je podnietiť 800 miliónov Európanov zo všetkých členských štátov Rady Európy, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich, učili viac jazykov. S presvedčením, že jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu, Rada Európy podporuje mnohojazyčnosť v celej Európe.

            V našej škole sme si tento rok pripomenuli rôznymi aktivitami. Žiaci si na úvod pozreli krátku prezentáciu, navrhovali tričká, ktoré charakterizujú tento deň, vytvárali rôzne slovníky v cudzom jazyku a tiež postery a plagáty. Poďakovanie parí všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do projektového vyučovania, taktiež pani učiteľkám a žiakom 9.ročníka, ktorí pomáhali žiakom prvého stupňa pri plnení úloh.  

          • Beseda s policajtom

          • Pre žiakov 1. až 4 . ročníka sa uskutočnila beseda s policajtom kpt. Mgr. ŠÁNDOROM Tiborom, ktorý žiakom pripomenul pravidlá správania sa chodcov a cyklistov na vozovke, používania reflexných prvkov kvôli vlastnej bezpečnosti. Rozprávanie bolo doplnené rozprávkou, v ktorej sa žiaci dozvedeli ako bezpečne prechádzať cez koľajnice a  s ďalšími pravidlami dopravy. Žiakom sa beseda veľmi páčila a niektoré pravidlá si aj sami žiaci vyskúšali.

          • Atletika

          • Atletika mladších žiakov,  18.6.2018

            Žiaci našej školy sa dňa 18.6.2018 zúčastnili okresného nepostupového kola v atletike mladších žiakov. Súťaž sa konala v ZŠ s MŠ Rabča a opäť bola perfektne pripravená. Počasie síce na začiatku ukázalo svoju „mokrú“ tvár, ale nakoniec sa umúdrilo a súťažilo sa v peknom počasí. Za našu školu súťažili žiaci Cehlárik Samuel, Palková Rebeka, Kubasová Nina, Betíková Emma, Juriga Jaroslav, Valečíková Zuzana, Ferancová Erika. Výsledky zverejníme po doručení. Za účasť žiakom ďakujeme a tešíme sa na ich ďalšie účinkovanie.

          • Bachledova dolina

          • Bachledova dolina, 20.6.2018

            Chodník korunami stromov sa nachádza v srdci druhovo pestrých lesov Bachledovej doliny. Trasa je dlhá 600 metrov, počas ktorej nás čakali rôzne prekvapenia a poučenia na tabuliach. Úplne si nás získal výhľad z 32 metrov vysokej veže, vďaka ktorému sme mali na ako na dlani štíty Belianskych Tatier, unikátnu scenériu Pienin i malebné Zamagurie.

            Na výlete sa zúčastnili žiaci 4., 5., 6., 7., 8. ročníka. Výlet zorganizovali triedne učiteľky spolu s vedúcimi záujmového útvaru turistického.

            Cieľ výletu bol splnený, žiakom aj učiteľom sa veľmi páčil a zanechal v nás hlboký dojem J.

          • Memoriál Bohuslava Kozáka

          • 22.6.2018. Na volejbalovom turnaji Memoriál Bohuslava Kozáka účinkovali aj naši učitelia, ktorí si vytvorili tím spolu s členmi obecného zastupiteľstva. Reprezentovali našu školu a obec a umiestnili sa na krásnom piatom miesteJ.

          • OZNAM

          • V čase od 15.07.2018 do 20.08.2018 bude telocvičňa pre verejnosť uzavretá z dôvodu údržby telocvične a čerpania dovoleniek.

            Za pochopenie ďakujeme. 

          • Zbery

          • Vyhodnotenie zberu tetrapakov

            za celý školský rok 2017/2018

            Poradie najlepších žiakov:

            1. miesto  Maroš Kormaňák                             135 kg                  4. A

            2. miesto  Zojka Kormaňáková                         134 kg                 1. A

            3. miesto Betíková Dominika                              68 kg                 2. A

             

            Vyhodnotenie zberu papiera za celý školský rok 2017/2018

             

            1. Riško Sivčák                                             301 kg                         1. A
            2. Zojka Kormaňáková                                  279 kg                          1. A
            3. Paťka Sitáriková                                        201 kg                          1. A

             

            Títo žiaci boli odmenení za prvé tri miesta návštevou rozprávkového mestečka - Habakuky. K nim patril aj  Milanko Juriga, ktorý bol odmenený za to, že sa úspešne zapojil do obidvoch zberov.

            Vyhodnotenie zberu tetrapakov

            za celý školský rok 2017/2018

            Poradie najlepších žiakov:

            1.miesto  Maroš Kormaňák              135 kg                 4.A

            2.miesto  Zojka Kormaňáková          134                      1.A

            3.miesto Betíková Dominika              68                        2.A     

            4.miesto Jurigová Ester                     45                        2.A

            4.miesto Mroceková Eliška                39                        2.A     

            5.miesto    Milanko Juriga                 29                        3.A

            6.miesto Chiarka Olašáková              9,4                      1.A

            7.miesto Juraj Verníček                     18                        3.A

            8.miesto   Ema Kurtulíková               14                       3.A

            9.miesto Emma Matejčíková             12,4                    1.A

            10.miesto Riško Sivčák                     12                       1.A

             

                                         Vyhodnotenie zberu papiera za celý školský rok 2017/2018

            1. Riško Sivčák                               301 kg                                1. A
            2. Zojka Kormaňáková                     279                                     1.A
            3. Paťka Sitáriková                           201                                    1.A
            4. Dianka Kubašová                        198                                       
            5. Tomáš Nodžák                             193
            6. Miško Nodžák                              165,2
            7. Milanko Juriga                              130
            8. Tomáško Večerek                         120
            9. Matej Ľuba                                    115,2
            10. Frederika Kormaňáková                 95,1
            11. Vaneska Večerková                          70
            12. Martin Krivulčík                                68,4
            13. Lujza Kubolková                              67,6
            14. Martin Kormaňák                             60,75
            15. Simonka Kyšková                            54,4
            16. Zuzka Hladeková                             53,1
            17. Jurko Sitárik                                    49,6
            18. Emma Matejčíková                         47,3
            19. Timea Miškovčíková                       46,4
            20. Martin Kormaňák                            34,4
            21. Tatiana Bakošová                           33,5
            22. Elenka Dudášiková                         24,3
            23. Tatiana Dudášiková                        24,3
            24. Daniela Kormaňáková                    24,3
            25. Sofia Maťovčíková                         27
            26. Riško Hladek                                 26
            27. Peťko Romaňák                            20,5

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do zberu papiera!

            Mgr.Podstrelená Viera, koordinátor Ev

             

          • Majster školy

          • MAJSTER ŠKOLY V ŠPORTOVÝCH DISCIPLÍNACH PRE ŠK. ROK 2017/ 2018

            Staršie žiačky:    Bakošová Ivana

            Starší žiaci:         Kurek Jakub

             

            Mladšie žiačky: Valečíková Zuzana

            Mladší žiaci:      Juriga Jaroslav

             

            Osobitná kategória

            NAJVIAC ÚČASTÍ V ŠPORTOVÝCH SÚŤAŽIACH V ŠK. ROKU 2017/ 2018

            Holub Adam